logo

Llibre sobre l’obra “Exilis, fronteres, desarrelaments” de Carles Vergés i Víctor Sunyol

Aquesta edició ha estat realitzada amb motiu de l’exposició “Exilis, fronteres, desarrelaments”, de Carles Vergés i Víctor Sunyol, al Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera, del 7 de setembre al 25 de novembre de 2018.

És una mostra de l’obra de Carles Vergés i de Víctor Sunyol feta a partir de documentació (fotografies, dibuixos, pel·lícules i fonts orals) de la retirada republicana el 1939 i dels camps de concentració del Rosselló.

El treball de Vergés transita des dels dibuixos figuratius i narratius fins als quadres més abstractes i simbòlics. El llençol (primer i darrer embolcall de la persona i símbol de la llar i la intimitat perdudes), la línia (frontera, límit, pas, partició, enfrontament…), les arrels o l’ull omnipresent són alguns dels motius que articulen aquesta suite.

Sunyol, a partir de l’obra de Vergés i de la documentació, hi escriu textos breus que són mirades, reflexions, espurnes, sensacions i impressions sobre aquesta tragèdia i sobre escenes concretes, donant veu als protagonistes (les víctimes i els testimonis) i parlant-ne des del nostre present, tan proper a aquells fets.

 

Veure el llibre
Llibre _ Carles Vergés - Víctor Sunyol

Leave a Reply

*

captcha *